Verminder kans op huidkanker

Huidkanker is een veelvoorkomende vorm van kanker. In de meeste gevallen is overvloedige ultraviolette straling de oorzaak van deze vorm van kanker. Overmatige blootstelling aan zon vormt het grootste risico. Dat betekent ook dat het huidkanker is veel gevallen is te voorkomen. Vermijd dus zoveel mogelijk langdurige blootstelling aan de zon.

Preventiemogelijkheden

De zon is het krachtigst rondom het middaguur. Probeer de zon te mijden tussen 11 uur in de ochtend en 3 uur in de middag. Blijf nooit lang achter elkaar in de zon. Gebruik beschermende kleding, zet een zonnehoed en zonnebril op. Bescherm de huid royaal met zonnebrandcrème met een hoge factor. Vooral de huid van kinderen is heel gevoelig. Ook ouderen verdienen extra aandacht bij de bescherming tegen de zon. Gebruik een parasol of andere buitenzonwering op uw terras. U geniet dan wel van het lekkere weer, maar loopt geen risico op overmatige uv-straling.