Zonwering voor VvE's

Binnen Vereniging van Eigenaren van flatgebouwen kan buitenzonwering een issue zijn. De discussie gaat dan niet alleen over het functionele karakter van de zonwering, maar ook en vooral over de eenvormigheid in het uiterlijk. Heeft elk appartement zijn eigen type en kleurstelling zonwering of is er een eenvormige uitstraling die het uiterlijk van het gebouw verrijkt? Veel besturen van Vereniging van Eigenaren kiezen dan voor een oplossing die niet alleen fraai is voor het uiterlijk van het gebouw, maar ook voordelen oplevert voor het budget van de vereniging. Niet alleen bij aanvang, maar ook in onderhoud.

Windvaste zonweringen

Veelvoorkomende oplossingen bij appartementen zijn screens, rolluiken en uitvalschermen. Juist bij flatgebouwen zijn deze vormen van buitenzonwering aantrekkelijk omdat zij in een windvaste uitvoering leverbaar zijn. Dat betekent dat ook hogere verdiepingen kunnen profiteren van de collectief ingekochte zonwering.

Architecten en aannemers

Bij nieuwbouwprojecten zal vaak de architect of de aannemer het voorstel doen tot collectieve zonwering. Voor hen heeft PBS een speciale service waarbij specialisten met behulp van CAD-software behulpzaam zijn bij het ontwerpen van de zonwering. Daarnaast heeft PBS met Harosol een aparte productlijn, afgestemd op de behoeften in de zakelijke markt.