HR Ready

PBS beschikt over het SKG HR-Ready-certificaat, een kwaliteitskeurmerk voor HR-zonwering met eigenschappen die leiden tot energiebesparing en verhoging van comfort. Buitenzonwering die voldoet aan de eisen van HR Ready kan een energiebesparing opleveren van 5 tot 14%. Deze besparingen zijn vastgesteld voor screens en rolluiken. De mogelijke energiebesparing blijkt uit een rapport van maart 2015 opgesteld door TNO in opdracht van ROMAZO, de branchevereniging van zonweringsbedrijven.

Warmtewerend

HR Ready buitenzonwering voldoet aan eisen van windvastheid en geautomatiseerde besturing en beschikt daarnaast over warmtewerende eigenschappen. Deze kwaliteitseisen zijn opgesteld door het SKG, het keuringsinstituut voor de bouw. Als een HR Zonwering gecertificeerde monteur de HR Ready buitenzonwering monteert en plaatst in een vaste installatie, krijgt deze installatie het certificaat HR Zonwering.

De voordelen van HR Ready buitenzonwering

Diverse branchespecialisten met wie PBS samenwerkt zijn gecertificeerd door SKG voor de montage van HR-zonwering. Voldoet uw buitenzonwering aan de eisen van HR Ready, dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • meer comfort
  • energiebesparing
  • minder lichthinder
  • beter leefklimaat
  • optimale UV-bescherming.

hr readyskg certificaat